woensdag 6 mei 2009

Citytrip-mogelijkheden!België telt heel wat schitterende steden om eens een weekendje aan te wijden. Jaarlijks trek ik er naar schatting zo'n 5 à 6 keer op uit met het hele gezin om ons te verdiepen in de magie van een welbepaalde stad. Een overzichtje van het jaar tot nu toe:

In januari verbleven we een drietal nachten in een steengoed hotel Brussel. We verkende het historische centrum van de stad, deden zowel de obligate dingen (Atomium, Manneken Pis, de Zavel, de Grote Markt, enz..) als de minder bekende plekjes. Heerlijke tijd gehad daar en vooral enorm smakelijk gegeten, jawel, in de Beenhouwersstraat, ultra-gezellig daar!

Wanneer we richting zee trekken, doen we dit meestal in combinatie met een verblijf in een hotel aan de kust. Zo kon je ons midden in de voorbije (harde) winter zowel aantreffen in een hotel in Ostend Belgium als in een hotel in De Panne, allebei mijn favoriete Belgische badplaatsjes. De ene bruist van het leven en is een echte stad, de andere laat je dan weer genieten van de enorme natuurpracht in het aanpalende en zeer uitgestrekte natuurreservaat.


Geen opmerkingen: